5 Şubat 2011 Cumartesi

NASA ve CNN' in Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Görüntülediği Cisim (Nesne)

NASA ve CNN' in Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Görüntülediği Cisim (Nesne)


Uluslar Arası Uzay İstasyonu'nda görevli iki astronot Fyodor Yurchikhin ve Mikhail Kornienko altı saatlik ara ile salı yürüyüşlerini gerçekleştirmek ve istasyonun bakım ve onarımlarını yapmak için dışarı çıkıyorlar.
Bu bakım her hafta olağan biçimde NASA tarafından canlı olarak dünyaya sunuluyor. CNN bakım ve onarım çalışmalarını NASA' dan aldığı izinle o gün yani 27 Temmuz 2010 günü izleyicilerine canlı yayında aktarıyor.
İlk görüntüde kameraya takılan tuhaf (nesne ya da cisim) astronotlarda büyük bir şok etkisi yaratıyor. Konuşmalarda havada bulunan objenin bir uzay enkazı olabileceği vurgulanırken, altı saat sonra ikinci onarımda aynı cisim bu sefer astronotun bulunduğu yerin arkasında beliriyor.
Olay, NASA' yı ve CNN çalışanlarını fazlaca heyecanlandırırken, CNN, objenin bulunduğu yere iki defa zoom gerçekleştiriyor. Olayın astronotlar dışarıda iken gerçekleşmiş olması biraz kafa karıştırıcı. Daha önce böyle bir objeye rastlamadıklarını söyleyen Uzay İstasyonu çalışanları, cismin her ne ise bulunup anlamlaştırılmasını istiyorlar. Canlı yayını ve yayın sırasındaki konuşmaları aktarıyorum...
link: http://edition.cnn.com/2010/TECH/innovation/07/27/space.walk.object/index.html?section=cnn_latest