5 Şubat 2011 Cumartesi

CHURCHİL UFO LARI GİZLETMİŞ


 

Dosyalarda halkın ilettiği pek çok UFO ihbarı yer alıyor
İngiliz arşivlerinin kamuoyuna açılan yeni belgelerine göre hükümet 1950'lerde UFO tehdidini istihbarat teşkilatlarının başkanlarınca görüşülecek kadar ciddiye alıyormuş.

İngiltere Ulusal Arşivi'nin gizlilik hükmü kaldırılan belgelerine göre, hükümet mensupları bir dönem istihbarat uzmanlarından oluşan bir komisyondan UFO gördüğünü bildirenler konusunda haftalık raporlar bile istemiş.
Belgelerde, dönemin Başbakanı Winston Churchill'in ise "kitlesel panik" yaratmama gerekçesiyle uçan daire görüldüğü yolundaki bir ihbarı gizli tutma talimatı verdiği öne sürülüyor.
Belgelere göre UFO görüldüğüne ilişkin iddialar ise 1996'da, uzaylıları konu alan X-Files adlı bilim kurgu dizisi televizyonlarda yayınlandığı sırada zirve yaptı.
İstihbarat Komisyonu'nun belgeleri
İngiltere'de, Karma İstihbarat Komisyonu'nun temel görevi hükümete güvenlik, savunma ve dışişleri konusunda bilgi ve tavsiyeler sunmak.
Savunma Bakanlığı'nın arşive teslim ettiği, komisyona ait yeni UFO dosyaları ise, 1957 yılında komisyona her hafta ortalama bir kez UFO görüldüğü ihbarının iletildiğini gösteriyor.
UFO'lar insanların Savunma Bakanlığı'na yazıp hakkındaki dosyanın kamuya açıklanmasını istediği konular arasında, en popüler üçüncü başlık.
Dr David Clarke, İngiltere Ulusal Arşivleri UFO danışmanı
Dosyalarda Başbakan Churchill'in savaş yıllarında yaptığı bir görüşmeye de değiniliyor ve burada Başbakan'ın hava kuvvetleri uçağının UFO olduğu sanılan bir cisimle karşılaşmasına ilişkin bir ihbarı, "50 yıl süreyle gizli tutma" talimatı verdiği aktarılıyor.
Savunma Bakanlığı için uçan daire ihbarlarını soruşturan Nick Pope, "İlginç olan o döneme ait UFO dosyalarının büyük bölümünün imha edilmiş olması diyor."
"Ancak büyükbabası Churchill'in korumalarından biri olan bir bilim adamı 'Churchill ve Eisenhower UFO görülen çok muazzam bir vakayı sümenaltı etmek için bir araya geldi.' diyor" diye ekliyor.
Bu kişi, 1999 yılında bu iddialar konusunda Savunma Bakanlığı'na bir mektup yazmış.
Belgeler 50 yıla yayılan bir dönemi kapsıyor
Buna göre, asker olan büyükbabası savaş sırasında korumalığını yaptığı Churchill'in, eski NATO komutanı ve sonradan ABD Başkanı olan Dwight Eisenhower ile bir görüşmesine tanık oldu.
Buna göre liderler, bir keşif görevinden dönen Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne bağlı mürettebatın UFO gördüğü iddiasını konuşuyordu.
Churchill'e sunulan bilgide, üssüne dönen uçağın bir UFO'nun gölgesinde kaldığı; mürettebatın bu cismi fotoğrafladığı ve uçağın yanında sessizce, boşlukta asılı gibi duran cismin sonra uzaklaştığından söz ediliyordu.
Bu konudaki iddiaların gizlenmesine gerekçe olarak "Churchill bunun kitlesel panik yaratacağına ve insanların dini inançlarını yerle bir edeceğine inanıyordu" deniyor.
Ancak yine aynı dosyalara göre Savunma Bakanlığı sonradan olayı araştırdığını ancak böyle bir vakaya ilişkin hiç bir belge bulunmadığını bildiriyor.
X-Files etkisi
Belgelere göre UFO gördüğünü söyleyerek yetkililere başvuranların sayısı özellikle 1996'da, benzer bir konuyu işleyen X-Files adlı bilim kurgu dizisi televizyonlarda yayınlandığı sırada zirve yaptı.
O yıllarda, yılda ortalama 240 olan UFO ihbarları birden 600'ün üzerine çıktı.
1996'da 609 kez 'tanımlanamayan bir uçan cisim" görüldüğü iddiası bakanlığa iletilirken, halktan bakanlığın UFO Masası'na 343 mektup gönderilmiş, milletvekilleri ise 22 kez bilgi almak üzere başvuruda bulunmuş.
Ancak bakanlığın "Sec(AS)2" kodlu UFO Başvuru Masası 2009'da kapatılmış.
Bugün açıklanan 18 yeni dosya Savunma Bakanlığı ile Ulusal Arşivlerin üç yıldır yürüttüğü bir proje sonunda gün ışığına çıktı.
Ulusal Arşivlerin UFO danışmanı Dr David Clarke, belgelerin şimdi açıklanmasını artan kamuoyu ilgisine bağlıyor.
Clarke BBC'ye açıklamasında "2005 yılında Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası'nın uygulamaya girmesinden bu yana, bu konu, yani UFO'lar insanların Savunma Bakanlığından açıklanmasını istediği konular arasında en popüler üçüncü başlık oldu" diyor.
"Bakanlık da şimdi tamamen açık davranıp, ' bu konuda hiç bir şey gizlemiyoruz; elimizdeki tüm dosyaları kamuya açacağız' dedi."
'Havai olaylar'dan, siyasetçinin evi üzerindeki 'üçgen'e
Bu dosyalardan biri Başbakanlık Karma İstihbarat Komisyonu'nun 1957 Nisan'ındaki bir toplantısı için hazırlanmış ve "havai olaylar" başlığını taşıyor.
Haftalık istihbarat incelemelerinin yer aldığı Kırmızı Kitap'ta yer alan bir notta ise, hava kuvvetleri radarlarında izlenen ve tanımlanamayan uçan cisimlerle ilgili dört vaka "açıklanamamıştır" diye ifade ediliyor.
Başka galaksilerde 'akıllı yaşam formları' olduğu inancı pek çoklarınca paylaşılıyor
1974'te "Galler'deki Roswell Vakası"denilen olaya ilişkin belgeler de bu dosyalardan birisi...
Adını 1947'de Amerika'daki Roswell bölgesinde bir uçan dairenin düştüğü iddialarından alan bu olayda da, Galler'de halk gökyüzünde ışıklar gördüklerini ve daha sonra bir sarsıntı olduğunu bildirmiş; bölgeye bir UFO düştüğü söylentileri yayılmıştı.
Dosyalardaki belgeler şu konuları kapsıyor:
  • 1995'te Manchester Havalimanı'na inişe hazırlanan bir Boeing 737 pilot ve yardımcısının "tanımlayan bir cismin" tehlikeli şekilde yakınlarından geçtiğini bildirmesi
  • 1974'te Berwyn Dağları'na bir UFO düştüğü idiasıyla kurtarma ekiplerinin çağırılması
  • Wiltshire'da, bu konudaki belgelerin tutulduğu söylenen Rudloe Manor Hava Üssü'ne girme girişimi
  • 1990'ların sonunda muhalefetin gölge içişleri bakanının Kent'teki evinin üzerinde "siyah, üçgen şeklinde tanımlanamayan cisim" görüldüğü ihbarı. Soruşturma sonucunda 'güvenlik ihlali' olmadığı sonucuna varılmış
  • "Batı Adaları Vakası": Atlas Okyanusu'nda yüksek bir patlama duyulduğu bildirimi
  • 1964'teki Blue Streak füze denemesinin bir uzaylıyı gösterdiği öne sürülen 14-dakikalık "kayıp filmi"
  • Leeds'ten bir kumarbazın 20. yüzyılın sonuna dek uzayda hayat olduğunun keşfedileceği savıyla girdiği bire yüzlük iddia ve bu doğrultuda, parasının ödenmesini sağlamak için kanıt talebiyle hükümete başvurusu: Bakanlık; uzayda yaşam olasılığı konusunda açık fikirli olduklarını ama kanıt bulunmadığını bildirmiş
Beş bin sayfayı aşkın bilgi, belge, yazışma ve çizim içeren dosyalar, bir ay süreyle tıklayınİngiltere Ulusal Arşivleri'nin internet sitesinden indirilebilecek.