5 Şubat 2011 Cumartesi

Cep Telefonu ile Yıldız Tanımlama Sistemi




Google dur durak bilmeden geliştirdiği teknolojileriyle bizleri şaşırtmaya devam ediyor.Bu yeni yazılım ile cep telefonu kullanıcıları merak ettikleri gök cisminin fotoğrafını çekerek hangi gezegen yada yıldıza baktıklarını öğrenebilecekler.
Google Eart ün bir parçası olarak geliştirilen Star Droid isimli bu sistem,ülkemizde pek yaygın olmasada artık bir çok cep telefonunda bulunan GPS haritalandırma sistemi ile kullanıcının bulunduğu mekanı belirleyerek bunu mevcut uzay haritalarıyla karşılaştırıyor.Bu arada geçen işlemden sonra kullanıcı hangi yıldıza baktığını isim etiketleriyle birlikte görebiliyor.

Google'ın geliştirdiği bu yazılım söz konusu gök cisimlerinin Dünya’dan uzaklığına ve dahil olduğu takımyıldıza da bilgi ekranında yer verecek.
Yıldız tanımlama sisteminin özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar açısından büyük kolaylık sağlayacağı kesin.Zira gece ışıklandırmasının ve kirliliğin arttığı bu yerlerde insan belli başlı takımyıldızlarını bile seçmekte zorlanıyor.Kısaca gerekli popülariteyi kazandıktan sonra faydası olacağı kesin.